Z-Каст

Z-Каст, еп. 77 - Какво е да си българин в Северна Македония

April 06, 2022 ClubZ Season 1 Episode 77
Z-Каст
Z-Каст, еп. 77 - Какво е да си българин в Северна Македония
Show Notes

Какво е да си българин в Северна Македония? Защо властите там преброиха едва 3504 наши сънародници? Дискриминацията само от институциите ли е, или и от съседите? Какво следва, ако се разходиш с тениска на Бербатов?

На всички тези въпроси отговори в 77-ия епизод на Z-Kаст дават двама наши сънародници от РСМ - Илия Стояновски и Петър Колев. 

Петър Колев е и председател на македонската политическа партия "Граждански демократичен съюз" - организация на хората с българско самосъзнание в РСМ.

Днес Стояновски разпространи и декларация, в която призовава премиера да обясни на какво се основават основанията му за бързо започване на преговори за еврочленство от страна на РСМ.

"Кирил Петков е длъжен да даде отговор на въпроса какво цели с тези свръхоптимистичните послания, защото те внасят смут и тревога сред македонските българи. Тяхното безпокойство е напълно оправдано, защото точно тяхната съдба е заложена на карта. И това няма да бъде първият случай, в който те ще бъдат най-потърпевшите, но поне заслужават честен отговор на въпроса", пише той.

Какви са опасенията на нашите сънародници - чуйте в новия Z-Каст.

Гледайте Z-Каст на видео в YouTube страницата ни.