Z-Каст

Z-Каст, еп. 78 - Руската пропаганда се цели в недоволните от прехода

April 08, 2022 ClubZ Season 1 Episode 78
Z-Каст
Z-Каст, еп. 78 - Руската пропаганда се цели в недоволните от прехода
Show Notes

България е най-заплашена от хибридната руска пропаганда и дезинформация. Това заяви в новия, 78-ми епизод на Z-Каст политологът Огнян Минчев.

Причината за това е, че вече близо две десетилетия Русия безнаказано и без да среща каквото и да е опониране от страна на българските политици и общественост, смята той. 

Докато през 90-те имаше хора, които поддържаха проевропейска и прозападна позиция и успяха да убедят мнозинството в перспективите на България при тази позиция, тях вече ги няма и руската хибридна пропаганда ни атакува през политически, икономически, медийни и дори корпоратини канали.

"Главните адресати са тези части от българското общество, които през последните 30 години не успяха да реализират себе си в условията на този труден, конфликтен, противоречив преход и останаха неудовлетворени от резултатите на самия преход", смята Минчев. "Хората, които са недоволни от прехода, изпитват засилен стремеж да обяснят този свой неуспех с начина, по който прехода протече, което е естествено. И да обяснят този начин с определени заговори - идващи от там, където България се намира днес, в ЕС и НАТО."

Кои са хората, които прокарваха руските интереси у нас - в бизнеса и политиката? Какви са другите зависимости, които Русия създаде у нас? Носят ли и бившите управляващи вина за безнаказаността на руската пропаганда у нас? 

За отговора на тези въпроси и други - чуйте новия Z-Каст=

Гледайте Z-Каст на видео в YouTube страницата ни.