Z-Каст

Z-Каст, еп. 82 - За ЦСКА и “Левски”. И как футболните герои се превърнаха в бреме

May 20, 2022 ClubZ Season 1 Episode 82
Z-Каст
Z-Каст, еп. 82 - За ЦСКА и “Левски”. И как футболните герои се превърнаха в бреме
Show Notes

В края на поредния страстен футболен сезон за българския футбол, положението никак не изглежда добре, а ако започне да се работи правилно, времевият хоризонт за положителни промени е поне десет години.

Този извод направи специалистът Бойко Величков, гост в 82-ия епизод на Z-Каст, който бе посветен на футболна тема. Разговорът с Великчов, който е бивш футболист, треньор, има собствена академия и популярен тв анализатор, стана в деня, в който БФС проведе конгрес, на който беше гласуван бюджет, но нямаше избор.

А Бойко Величков е част от екипа на Димитър Бербатов. Той често критикува настоящото ръководство на съюза.

Разговорът с него започна от финала за Купата на България ЦСКА-София - "Левски" (0:1), след който в лагера на победителите цари еуфория, а в другия пълен разпад.

"Финалът отразява процесите в двата клуба, започна Величков. - Игровото поведение и крайният резултат бяха доказателство за всичко, което се случваше в двата клуба месеци наред. Убедих се, че когато в един отбор нещата са - не бих казал добре и подредени, но има план за действие, стратегия и стъпка по стъпка те се спазват, спортно-технически нещата се получават. На обратния полюс са "червените”... Техните ръководители не могат да си подредят къщичката. Да има стратегия, за има задачи и отговорности. Оттам и треньорът да спечели двубояу който е финал за Купата. Много са нещата... Ситуацията е патова."


Бойко Величков бе избран в Изпълкома на БФС на алтернативния конгрес на Димитър Бербатов. Той наблегна на това, на което и Бербо - целта на това събрание не е бил то да доведе до пряко управление, а по-скоро до изборен конгрес, проведен по честен начин.

"Мъчно ми е, че се стигна дотам героите от моето детство да бъдат хулени публично. Хора като Борислав Михайлов, Емил Костадинов са много заслужили футболно като играчи. Но ми е мъчно, че футболният съюз се управлява от некомпетентни, нискоинтелегинтни хора. Един процес и структура би трябвало да се управляват от добри мениджъри. Добрите мениджъри са тези, които евентуално са учили, евентуално са ходили на училище, евентуално са можели да работят с хора, да управляват процеси, да бъдат лидери. В БФС това се случва по сталински. Това изключително много ме натъжава. Много ме натъжава реакцията на добри приятели, журналисти…", продължи Бойко Величков.

Гледайте Z-Каст на видео в YouTube страницата ни.