Z-Каст

Z-Каст, еп. 85 - Ще свършат ли депутатите най-важното?

June 17, 2022 ClubZ Season 1 Episode 85
Z-Каст
Z-Каст, еп. 85 - Ще свършат ли депутатите най-важното?
Show Notes

Съдбата на правителството и 47-мото Народно събрание е неизвестна - след седмица първото може да падне, а малко след това да останем и без представители в парламента, до нови избори. Същевременно пред депутатите остава една много важна задача - актуализацията на бюджета.

По всичко изглежда, че такава ще има - въпросът е как ще изглежда.

"Нито една партия не може да си позволи да не приеме увеличението на пенсиите - но вече има заявки от ДПС, ИТН и ГЕРБ, че ще предложат свои варианти за увеличението", дава пример икономическият репортер на Клуб Z Йордан Бързаков в новия Z-Каст.

Големият въпрос според него е колко много ще бъдат разпънати разходите - нещо, което опозицията, която в момента е в мнозинство, има мотивация да направи. И не само големите партии в нея.

"Представи си една партия като "Възраждане" да предложи минимална пенсия от 500 лева? Трябва да се запази разум от всички страни", отбеляза той. "В парламента има изключително добри парламентаристи от гледна точка на използване на разни трикове. Те са способни да изиграят нещата така, че неопитната управляващата коалиция да се подлъже, да гласува неща, които не разбира, или са внесени в последния момент. Така че е въпрос на разум от страна на опозицията и доста сериозна подготовка от страна на управляващите."

Още за актуализацията, но и сблъсъкът между Василев и Караджов за пътищата и съдбата на Плана за възстановяване и устойчивост - чуйте в новия, 85-и епизод на Z-Каст.

Гледайте Z-Каст на видео в YouTube страницата ни.