Z-Каст

Z-Каст, еп. 88 - Ще послушат ли депутатите Радев?

July 08, 2022 ClubZ Season 1 Episode 88
Z-Каст
Z-Каст, еп. 88 - Ще послушат ли депутатите Радев?
Show Notes

След дълга битка за събиране на подкрепа, днес кандидат-премиерът на "Продължаваме промяната" Асен Василев върна неизпълнен мандата за съставяне на правителство на президента. 

Според процедурата президентът Румен Радев сега трябва да връчи мандат на втората политическа сила. Кога обаче ще стане това ще разберем през следващата седмица, а междувременно държавният глава даде време на действащия все още парламент да променя нужните закони за ефективното изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост.

Тазседмичната политическа драма ще коментираме в 88-мия Z-Каст с политическата редакторка на Клуб Z Пламена Игнатова. 

Ще изпълнят ли депутатите заръката на президента? Ще се обединят ли около възможността България да получи максимално много европейски средства?

"Тези закони бяха слагани на масата от "Продължаваме промяната" като условие за подкрепа. Подкрепете ни 12 души, иначе няма да вземем парите от ЕС", припомни Пламена.


А може би разбърканите мнозинства в Народното събрание имат други приоритети - връщане на хартиената бюлетина, смяна на шефа на КПКОНПИ, еврото?

И още - коя партия ще бъде избрана от Радев за третия мандат, имат ли шанс БСП или "Демократична България" да успеят там, където ПП се провалиха, на кои партии една августовска кампания ще повлияе негативно.

За всичко това - чуйте в новия епизод на Z-Каст.

Гледайте Z-Каст на видео в YouTube страницата ни.